2023-11-03
全香港唯一以斑蘭為主題嘅蛋糕店一入到蛋糕店,就聞到淡雅清香嘅斑蘭香味,香氣充斥住整間蛋糕店,真係急不及侍想食啊🤤多個鮮斑蘭戚風蛋糕都係每日用新鮮斑蘭葉壓汁製作,而新鮮斑蘭葉由泰國空運到港👍🏻全靠新鮮材料令斑蘭香氣逼人而且店主堅持唔加人工色素同增味劑,保持原汁原味斑蘭戚風蛋糕口感一試愛上,口感超級鬆軟輕盈,而且蛋糕濕潤度剛好😋陣陣斑蘭清香味齒頰留香,食落又唔會好甜,感覺冇乜罪惡感~除咗鮮斑蘭戚風蛋糕,仲有黃金板栗斑蘭卷同樣好味😛蛋糕海綿體極鬆軟,配上粒粒栗子同忌廉,口感細滑之餘斑蘭香味冇俾栗子蓋過,反而更特出另外仲有核桃味、芒果、士多啤梨等唔同夾心味道嘅斑蘭卷蛋,下次一定要試下~坊間好少蛋糕店有咖啡飲,呢到仲有斑蘭咖啡,斑蘭控一唔可以錯過👀加入新鮮斑蘭葉榨汁、鮮奶同特濃咖啡,口感香滑順口,亦係咖啡中品嚐到斑蘭陣陣鮮甜味😌
全靠新鮮材料令斑蘭香氣逼人
而且店主堅持唔加人工色素同增味劑,保持原汁原味
陣陣斑蘭清香味齒頰留香,食落又唔會好甜,感覺冇乜罪惡感~
除咗鮮斑蘭戚風蛋糕,仲有黃金板栗斑蘭卷同樣好味😛