2019-06-02 285 views
有好多年冇去過西貢,今日老公提議去行吓。係旺角坐小巴$18,大約三十五分鐘左右就到達,總站落車就係西貢碼頭⛵️可能今日係星期日,碼頭海旁人頭湧湧,有坐🚢番嚟嘅,又有準備出海吊墨魚嘅及放🐶散步嘅👨‍👩‍👧‍👧周圍行吓,行到一條叫敬民街,有d民生小店,被一個宣傳牌吸引咗我視線。Fish and Chip 標榜來自英國的炸🐟薯條🍟,一定要試試🧐店前只有幾張枱,主打英式炸魚薯條、還有魷魚圈、洋葱圈、雞塊、腸仔等等。🔸英式炸魚薯條$48(細)🐟🍟用大西洋鱈魚即叫即做,表面粉漿薄脆,魚肉厚、有口感,有手✋🏻咁大塊。醬料有4款揀,我選咗他他醬,魚塊冇特別的調味,只點醬已足夠👍🏻而且絶對不油膩👏🏻🍟薯條剛炸起,熱辣辣,正✨新鮮嘅薯條外脆內軟,每條都肥嘟嘟😋剛巧店舖做緊推廣,仲有一罐哈爾濱啤酒送🤩,有驚喜😝

🔸英式炸魚薯條$48(細)🐟🍟

炸魚薯條(細)

剛巧店舖做緊推廣,仲有一罐哈爾濱啤酒送🤩,有驚喜😝

2019-06-02
炸魚薯條(細)