2010-01-11
友人勁中6串22 足球,咁開心梗係請大家食飯,再來大中華﹗之前都已想帶埋食家來,難得老友相邀,當然卻之不恭﹗冰鎮墨魚﹗新鮮甜美,入口爽脆彈牙,好吃﹗再來一個細羊腩,我就當然唔食,不過友人們吃過都大叫好,不太羶,肉味濃甜,入面有勁多馬蹄,夠哂香甜﹗再來是大炒王,小炒王就食得多大炒王真係第一次試,入面是魚仔、蝦乾、腰果等,炸得鬆脆又香口,椒鹽味恰到好處,惹味非常,值得推介﹗臘味煲仔飯依然有上次既水準,足料,乾身,香口,粒粒分明又企身,香蔥粒夠哂多,啖啖惹味,天氣冷冷下整一碗真的成身暖哂。辣酒東風螺雖然係細隻不過彈牙惹味,個汁細嚼下時辣度非比尋常,小心為妙。鐵板豬手又係無我份,友人吃過說口感腍軟,汁做得很好,夠肉味﹗最後飲啤酒吹水再要埋個小炒王,是腰果蝦乾菜匍韮菜花,鑊氣足夠惹味,不過大小相比下都係大炒王更勝一籌﹗唔洗錢食野都特別好味,多謝老友,贏多0的﹗食多0的﹗
之前都已想帶埋食家來,難得老友相邀,當然卻之不恭﹗
冰鎮墨魚﹗新鮮甜美,入口爽脆彈牙,好吃﹗
唔洗錢食野都特別好味,多謝老友,贏多0的﹗食多0的﹗