2018-10-10 1715 views
厚福街其實有很多不同種類的餐廳,之前在這裏食飯的時候,留意到這間日式燒烤店都好想試吓,所以今晚約了兩位吃貨朋友一齊潮聖😄見到門外招牌好靚,店內設有室內和室外場地供食客選擇,最近秋意濃🍁所以我們選擇了室外。其實涼涼哋都幾舒服,別有一番風味。望吓餐牌,好多東西都想點,有pizza, pasta, 沙律,各式各樣的燒物,海鮮sashimi等等。店員話而家有個優惠,如果點酒類飲品的話,可以以半價優惠品嚐貝類食物,我們當然不會錯過啦😜我們都點了冰凍的啤酒,之後再點了幾款燒物。《煙三文魚雜菜卷》煙三文魚~又係我的至愛😋煙三文魚包住非常爽脆的雜菜,口感好好。《意式香脆蟹餅》同個菜名一樣,好香脆,有彈牙感覺,餡料還有些雜菜之類,即使放涼了還是脆,這個唔錯。《香煎蘇格蘭三文魚扒配芒果莎莎》三文魚煎至金黃香脆,配上蔬菜和薯蓉,薯蓉幾滑,醬汁是芒果沙沙,酸酸的幾醒胃。《秘燒鮑魚仔》鮑魚仔燒得好靚, 搽上燒汁, 口感更野味,煙靭。《蒜蓉燒蟶子皇》好香濃蒜蓉味撲鼻,蟶子不會靭,無沙。《鹽燒雞翼》雞皮燒得好香脆,鹹鹹的,幾惹味,肉質嫩滑。《芝士鰻魚玉子燒》賣相好靚,上面還印有“琛夜食堂“商標,必屬佳品😂店員等我們

我們都點了冰凍的啤酒,之後再點了幾款燒物。
1664, Asahi

《煙三文魚雜菜卷》
煙三文魚雜菜卷

《意式香脆蟹餅》
意式香脆蟹餅

《香煎蘇格蘭三文魚扒配芒果莎莎》
香煎蘇格蘭三文魚扒配芒果莎莎

《秘燒鮑魚仔》
鮑魚仔燒得好靚, 搽上燒汁, 口感更野味,煙靭。
秘燒鮑魚仔

《蒜蓉燒蟶子皇》
好香濃蒜蓉味撲鼻,蟶子不會靭,無沙。
蒜蓉燒蟶子皇

《鹽燒雞翼》
雞皮燒得好香脆,鹹鹹的,幾惹味,肉質嫩滑。
鹽燒雞翼

《芝士鰻魚玉子燒》
賣相好靚,上面還印有“琛夜食堂“商標,必屬佳品😂
店員等我們的相機吃飽飽後才幫我們砌開🤣,呢個應該叫爆芝鰻魚玉子燒,芝士都流出來了。玉子配芝士好正,又香又綿的感覺。
芝士鰻魚玉子燒

《西班牙特色烤乳豬多士》
這個多士都幾特別,青瓜好爽脆,多士上搽了似係cream cheese,口感層次豐富。
西班牙特色烤乳豬多士

《日式串燒拼盤》
這個拼盤有鹽燒牛舌,荔枝煙肉串,鹽燒雞翼,鹽燒大啡菇。荔枝煙肉串呢個配搭幾特別,未試過荔枝熱食😄最鍾意係大啡菇,上面加了木魚碎,郁郁吓好似叫你快點吃它似的😂啡菇口感juicy。
日式串燒拼盤

1664, Asahi