2020-11-24 2606 views
又一間網上有MENU的野, 又可以去之前睇清楚, 查字典, 什至check埋讀音LOL不過上網留言BOOK位係冇人會覆的, 都係直接打電話去好D-當晚BOOK左18:00, 餐廳亦係開18:00比我想像中多人企定定準時等佢開門呢-門口靚靚地下都靚靚天花靚靚-其實呢棟LKF TOWER 好似好幾間餐廳都執了, lily & bloom 就係其中一間, 可惜呢-入去個下比天花吸引住, 我真係好中意燈-星期三至六有HAPPY HOUR, $60一杯酒連一口小食, 真係一啖嫁炸同友人叫左兩轉, 唔記得佢叫的係乜了, 我的係whisky同vodka, 小食就兩次都係iberico ham, 因為實在太中意食iberico呢到的whisky 同vodka都幾好飮, 起碼唔係溝水-主菜叫了 beef tenderloin同埋 細的seafood paella肉的份量比我想像中細, D肉好味的, 下面D polenta fries就係一大啖薯的感覺啦, 冇咩特別, 個所謂的truffle sauce都哈特別有松露香, 就係有D汁襯下咁解但飯的份量又比我想像中大個飯充滿住蝦味, 幻想到個湯用左無窮蝦頭蝦
當晚BOOK左18:00, 餐廳亦係開18:00
比我想像中多人企定定準時等佢開門呢
門口靚靚
地下都靚靚
天花靚靚
入去個下比天花吸引住, 我真係好中意燈
呢到的whisky 同vodka都幾好飮, 起碼唔係溝水

但飯的份量又比我想像中大
個飯充滿住蝦味, 幻想到個湯用左無窮蝦頭蝦殼去整
而個米係bomba rice, 同risotto用的米有差不多的口感, 好有咬口又入味, 索哂D湯, 好香濃
個青口好鮮, 其他蜆/ 蝦/ 魷魚就冇咩特別
其實最好加錢要紅蝦, 因為西班牙出名紅蝦麻, 不過我地冇加喇~, 下次有機會真係要認真食下西班牙紅蝦!
2020-11-21