2020-09-29
試左呢間COVA原來呢間餐廳歷史悠久喔,1817年係米蘭開的了入到去又幾靚個晚我地冇BOOK位, 18:30先開始比人入,當時未有咩人 , 但後黎都坐滿了,估唔到都幾多人幫襯我揀左前菜係自助沙律bar, 所以又可以任食沙律喔, 三文魚, 火腿個類野我鍾意將d野自己放到好似人地上菜咁~ 嘻嘻, 可能食得多左呢類野, 已經有d習慣左, 唔覺特別好味了,正常地令我食得哂咁湯~影出黎有點醜, 但係個味好好的, 是濃厚的龍蝦湯仔~~主菜我點了帶子蒜油意粉帶子好味的, 但其他整體異常一般d意粉應該係自家整,所以食落特別唔爽lol, 好痴口, 其實係食慣現成機整的先唔識欣賞自家的而且蒜油好淡, 唔夠惹味個牛排呢,係西冷,對於牛排呢, 有時都係撞手神,rib eye 同和牛 可能比較易想像到係咩口感, 但有d餐廳唔係serve呢類的話, 就完全諗唔到出到後好冇食了例如就咁比產地,就唔懂了呢塊叫澳洲牛, 也可以有年生日試佢地的蛋糕蛋白餅超級好食
原來呢間餐廳歷史悠久喔,1817年係米蘭開的了
入到去又幾靚
我鍾意將d野自己放到好似人地上菜咁~
湯~
影出黎有點醜, 但係個味好好的, 是濃厚的龍蝦湯仔~~
主菜我點了帶子蒜油意粉
帶子好味的, 但其他整體異常一般
而且蒜油好淡, 唔夠惹味
個牛排呢,係西冷, 對於牛排呢, 有時都係撞手神,
例如就咁比產地,就唔懂了
呢塊叫澳洲牛, 也可以
有年生日試佢地的蛋糕 蛋白餅超級好食