2023-05-06 73 views
近排都喺長沙灣返工,今日Lunch時間約咗啲同事去附近一間西餐廳食晏。Boholic 西餐廳,地址係福華街561號君凱豪庭地舖,去到餐廳已經坐滿人, 真係好受歡迎。餐廳裝修得非常有格調而且仲好浪漫,喺門口有幾個打卡位,食晏嘅時候呢到呢度食Lunch感覺真係好放鬆。秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒 ,豬梅扒上枱好靚仔份量都好多,肉質非常嫩滑入口好嫩腍,肉質細嫩爽甜飽滿肥美,火喉控制得啱啱好一啲都唔會有柴口嘅感覺。香煎法式鵝肝香蔥油流心太陽蛋紫菜飯 ,鵝肝味道好香,入口味道有點香甜,口感幼滑細膩,有入口即溶嘅感覺,另外太陽蛋加紫菜飯真係一絕,無論口感同味道配搭得啱啱好。秘製脆香雞翼,雞翼煎到金黃色,外皮脆卜卜,入口雞肉仲係好嫩滑好juicy,配上蛋黃芥末醬,令到雞翼味道更有層次,真係好好食。泰式班蘭芒果海綿蛋糕,班蘭芒果蛋糕軟綿綿,中間多咗一層好似雪糕,層層相間增添口感,班蘭味道清新同芒果味道好配搭,味道又唔會太甜。