2015-09-11
見到呢個lounge搬左去新既樓層同做左大裝修之後都冇人update過,所以今次專登襯航班delay既空檔入黎參觀下!相信大家都知道如果攞住D乜乜信用咭又或者係銀行既乜乜理財客戶都可以免費入黎呢度。雖然係咁,可能因為係閒日既中午,所以人都唔算太多,非常之寧靜舒服!魚蛋粉︰絕對係必食之選。以「免費午餐」既質素黎講絕對係喜出望外,粉既質素雖然只係一般,但要讚既係潮州魚蛋真係夠晒彈牙,擺埋落咖喱魚蛋落去一齊食真係超正!Crepe︰一般般啦,都係果句,lounge既質素唔可以要求太高,口感一般叫做OK。攞隻碟埋去佢會俾個crepe你,其他好似cream呀、雜果呀朱古力醬果D全部DIY攪掂!其他小食︰特別要提既係D小食,雖然自家製蛋糕同D咖喱角認真麻麻,但要提吓佢既葡撻真係唔錯,因為係「晒燈」既關係,就算食得出一早整定晒都重有D微暖既感覺!至於魚肉燒賣呢…我會覺得街邊同埋便利店果D重好食!是關呢度淨係提供豉油,冇提供辣椒油,所以食落去真係差咁D!總括黎講,如果對食物冇乜要求,只係想喺上機前鬆一鬆,搵個經濟得黎又坐得舒適既地方,呢度絕對係不二之選。食物總類方面,呢度更加比同一個集團喺機場另外一面個
至於魚肉燒賣呢…我會覺得街邊同埋便利店果D重好食!是關呢度淨係提供豉油,冇提供辣椒油,所以食落去真係差咁D! 總括黎講,如果對食物冇乜要求,只係想喺上機前鬆一鬆,搵個經濟得黎又坐得舒適既地方,呢度絕對係不二之選。食物總類方面,呢度更加比同一個集團喺機場另外一面個lounge(即係一過security check之後果個)要多添!