2022-05-06
今晚去利東搵食,朋友介紹有間串燒黃店,聽講貴少少但質素好好。中大伏,極度懷疑店主唔識煮飯又想開店,覺得串燒唔使技術,就選擇做。大佬,開餐廳需要誠意。七點入店,發現無食客,只有零星顧客入嚟買外賣,但明明附近其他餐廳都好爆。坐低後,一陣清潔劑味撲鼻而來,忍唔住問店員:「廁所係咪喺舖頭入面??」之後落單叫咗:雞肉串x2 雞皮串x2 豬頸肉x2 雞翼x1 扇貝x2 蟶子皇x2 青口x1份 吊桶仔x2 稻庭烏冬x2 牛舌x2埋單$488首先稻庭烏冬我真係呆咗,煮到溶溶爛爛,兼且湯底係雞粉溝水,上面加啲蔥花。盛惠26蚊!肉類總括而言,外面燒成炭,入面又唔太熱,好明顯係未解凍夠就拎去做串燒。加上醬汁同燶邊,又苦又鹹!海鮮因為喺香港仔街市隔離,較大隻同新鮮,但同樣都係火候問題,貝殼都燒成炭。我完全唔明點解可以燒到咁燶??面頭cover超厚一層李錦記現成蒜蓉,又係勁鹹勁苦!食到中途忍唔住出去買咗一支水。 $488,食完覺得完全唔值呢個價!比朋友呃咗!其實呢個價可以去食fancy啲嘅餐廳!!至少唔會有清潔劑味囉!!
之後落單叫咗:
埋單$488
$488,食完覺得完全唔值呢個價!比朋友呃咗!