近排少左出街, 出得街一定plan好行程, 食飯一定以衛生行先, 盡量我會揀空間較大而路線較年青嘅地方食野, K11MUSEA近地鐵站嗰邊一上電梯就見到li間麵店, 有多國特色麵食(泰/星/越/滬/日/馬/港式都有得揀), 用QR Code落order好方便. 廚房以一大塊玻璃隔住, 出菜則劃了一大個counter而同食客嘅枱有好闊嘅距離, 衛生加哂分!!!>新加坡🇸🇬海鮮喇沙(HKD108)*推介!*想食熱+辣辣但又唔好成頭汗嘅一定係食喇沙啦!份量同味道絕對比得上個價錢, 首先兩大件連殼青口, 豆卜, 魚蛋, 魚片頭, 去殼蝦, 溏心蛋勁足料. 一大抹炸蒜, 喇沙湯底微辣, 口感濃稠又溫和, 即時呷兩口先, 麵款係粗身嗰隻, 每一箸麵勁掛湯, 食完係無口喝感覺架👍🏻. >芒果鴨絲牛油果紙米卷(HKD42)🤩🤩🤩🤩🤩🤩必食🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩大家都係越式米紙卷嘅big fans, 一人一條開心share: 芒果, 牛油果🥑非常新鮮又夠甜, 矜貴嘅鴨絲帶起哂整體嘅美味, 加上紅蘿蔔絲多重口感, 以附上嘅生菜同9層塔包住再dip魚露勁正.>白熊芒果(HKD46)貪得意來杯

新加坡🇸🇬海鮮喇沙(HKD108)

*推介!*
新加坡🇸🇬海鮮喇沙

芒果鴨絲牛油果紙米卷(HKD42)
🤩🤩🤩🤩🤩🤩必食🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
芒果鴨絲牛油果紙米卷

白熊芒果(HKD46)
白熊芒果

貪得意來杯白熊芒果特飲, 隻熊仔超可愛呢!1/3杯都俾芒果蓉+芒果, 每啖充滿奶香芒果甜味, 個人覺得冬天可以落少啲冰, 隻熊仔飲哂都好似未溶到😂.
鮮芒果糯米糍(HKD32)
鮮芒果糯米糍

唔小心又揀多款芒果系列, 薄薄嘅糯米皮包住一大大大舊芒果肉, 一人一啖淺嚐勁滿足!
2020-02-17
$145 (Lunch)
白熊芒果
鮮芒果糯米糍