2016-09-22 3289 views
有朋友生日,打算去一間就腳、檔次望落幾有架勢既日本餐廳食個午餐。見目利之銀次都係大商場裏面,望落又光猛夠闊落,一心以為食物都應該有返咁上下質素...什錦壽司定食個定食有8款壽司(壽司款式都無重複),3款卷物同1碗昆布烏冬,還包沙律前菜、麵豉湯和飲品。價錢黎講,有咁多野食,如果只求食得飽,其實都算抵。不過一食就出事... 首先,魚生十分唔新鮮,完全沒有色澤,又貌似擺放左好耐既雪藏貨。食落淡而無味,口感淋身得很。壽司飯無醋味,而且又硬又散,不合格。湯烏冬還好,有些雜菇和昆布,清清地都足料。鐵板燒三文魚定食三文魚雖然好大塊,但食落又鞋又有些微腥味,比大大塊我都食唔哂。伴碟好求其同好唔得體,放置一大堆芽菜似乎不太好看,加上無調味的沙律菜,非常怪誕。總結黎講,無可否認餐廳既環境同擺設都好有日本風情同格調,不過食物質素十分唔配合個環境,食材既不新鮮又不匹配,我認為主食的食物有待改善。再説,員工服務亦都不太積極和友善,希望員工可以熱情招呼客人吧。

什錦壽司定食

什錦壽司定食