2006-07-09
星期五book了這裡慶祝生日,由於見食評咁多笑,而我這天又到附近training,所以便一於試一試!六時半到達,全場都無咩人,裝修及情調都不錯,因為如果是自助餐一定很嘈吵,而這裡最適合靜靜地傾計,環境值得一讚!而食物方面,選擇不是想像中多,頭盤是已set好,包括Cesar salad、雞肉、三文魚、雜菌、巴馬火煺、蝦等,食完不夠可以再order,生蠔要另外order,要幾隻可有幾隻,由於我不吃生蠔,只有他吃,他說不太鮮味及size細,其他酒店的比較好,但他也吃了一打呢!主菜基本上都唔係太突出,個帶子就真係好大隻,但係比較鞋,個汁我覺得唔錯,但他說他喜歡那種味道。肉眼排及燒羊骨排唔會太熟,很嫩,他覺得最好就是這兩樣!而我覺得意大利雲吞唔錯,但給的份量太多而且又是忌廉汁都幾溜,另外石斑都唔錯,尤其個汁幾醒胃,迷你Pizza都係好,千層麵多芝士,個汁都OK。有幾款都沒有試,因為實在太飽。意大利飯太淡又飽肚,試唔過。食物比起外面自助餐的少,尤其是甜品只有兩個cake,一件mousse 及生果。由於主要係意大利菜,所以冇魚生、新鮮海鮮等,但價錢同呢間酒店的自助餐差唔多,自助餐仲有八五折。而侍應也
食物比起外面自助餐的少,尤其是甜品只有兩個cake,一件mousse 及生果。由於主要係意大利菜,所以冇魚生、新鮮海鮮等,但價錢同呢間酒店的自助餐差唔多,自助餐仲有八五折。而侍應也只有一兩個出出入入,有時想order都找不到人幫。但如果要找個又靜又舒適又可以坐得久的地方,這裡是一個好選擇,但要食多種類又好味的,就不建議這裡了。