2023-04-15
放工後,同男朋友在銅鑼灣食飯,去Fashion Walk explore下,但唔知食咩好🤔😅 最終揀左Le Colonial,因為有位😅 餐廳有分內外,但天氣有點熱,我地揀室內有冷氣。今晚想啤一啤,於是揀左一支Saigon Vietnam beer 和一大杯Heineken。有比較下,越南啤酒係淡口啲,岩女仔飲既😄Mussels & Pernod $128味道可以,mussels 剛熟,少許嫩口,用法包配上忌廉汁,幾惹味的。Soft Shell crab tempura, Red Curry $208軟殼蟹剛剛炸起,外脆內軟,配上紅咖喱,再飲啖啤酒,爽呀😌 令人有胃口地繼續食👍🏻Wok fried black vermicilli $128炒得幾香口,有穫氣,少許咸香,配啤酒又係幾唔錯。粉絲同韓國粉絲好似。 仲有忌廉汁和紅咖喱,還是再order 法包Garlic French Baguette $42食到幾幾塊先記得影相😅 法包剛剛烤好配上豐富蒜蓉醬,再加啤酒,真係幾令人愈食愈唔停口,或者配紅咖喱呢 整體而言,環境幾好,食物係ok, 但真心覺得overpriced⋯可能因為在銅鑼灣地般
Mussels & Pernod $128
仲有忌廉汁和紅咖喱,還是再order 法包
Garlic French Baguette $42
整體而言,環境幾好,食物係ok, 但真心覺得overpriced⋯可能因為在銅鑼灣地般卦🙄🙄🤷🏻♀️