2019-10-20 19 views
本身好鍾意食東南亞野,通常食開都係出去九龍城或者港島個啲地方,但係估唔到係將軍澳都有一間咁既餐廳,仲要好多人排隊,咁我跟大隊試下。地道串燒(牛,雞):間鋪頭既裝修好似普通連鎖餐廳咁,但係第一道餸送上黎,估唔到個樣可以咁地道。個串燒串得好香口,肉質都幾嫩,真係有驚喜。軟殻蟹米紙卷:呢個我自己好鍾意,啲菜同啲三色椒放得岩岩好,仲可以balance返軟殻蟹既油炸感,成件事食落好清新,同埋第一次食紙米卷係軟殻蟹既,我自己覺得比傳統既更好食haha。馬拉𦾟炒秋葵:其實呢間餐廳既菜式都幾新下,又係未見過既馬拉𦾟秋葵,個味道都幾濃下,係幾好食既。炒金邊粉:佢個隔離放左好多辣椒係度,我本身都好食得辣既(我自認為),所以諗都唔諗就撈曬落去,好辣。但個粉係好食既,不過真係要小心落。手作班蘭椰絲卷:呢個又係未試過,佢入面有啲椰絲係度,整體感覺都幾得意。

地道串燒(牛,雞):
地道串燒(牛,雞)

軟殻蟹米紙卷:
軟殻蟹米紙卷

馬拉𦾟炒秋葵:
馬拉𦾟炒秋葵

炒金邊粉:
但個粉係好食既,不過真係要小心落。
炒金邊粉

手作班蘭椰絲卷:
呢個又係未試過,佢入面有啲椰絲係度,整體感覺都幾得意。
手作班蘭椰絲卷
地道串燒(牛,雞)
軟殻蟹米紙卷
馬拉𦾟炒秋葵