沿住新開放無耐既東涌海濱長廊散步,不遠處就到左異國氣息濃厚既D-Bay。難得咁多面孔係外國人,就融入下佢地既vibe,搵間有mood既餐廳chill一chill~🥂Salmon Tartare $168啖啖三文魚作為前菜的確不俗,刁草同辣根蘿蔔帶出魚既鮮味,味道清新。Linguine $168香辣蟹肉墨汁扁意粉一上枱就香氣撲鼻,蟹肉夠晒多,墨汁意粉都好彈牙,微微的辣度令意粉更有層次。Salsiccia Pizza $178石燒的pizza相比起焗爐受熱更均勻,感覺無咁乾身,表面粗糙既邊位都搶住食😋 Salsiccia豬肉腸唔算太鹹,加埋兩種芝士,又好味又有拉絲效果👍🏻Hua Ono, Exotic Breeze $48/each夏日炎炎,飲番杯mocktail chill下都好重要,味道甜酸有致,暑氣全消。

Salmon Tartare $168

Linguine $168