2023-04-04
朋友介紹18樓雞煲, 話佢地雞煲個汁底夠濃夠惹味, 咁當然去試一試佢地個雞煲有幾出色. 有book 位唔使等位, 地方好大好闊落仲有卡位坐, 同埋抽風系統幾好, 唔會一出lift 就煙霧彌漫. 點餸係掃QR code, 夠哂方便. 我同老公2個人食, 叫左bb辣. order 完無耐就已經上鍋, 本身已係煮熱左, 香噴噴, 第一件事睇佢多唔多汁, 要知道某間雞煲俾得好少汁然後加汁要收錢, 呢度d 汁係足夠多, 實在太好!! 同埋d 雞既size 都正常, 出面食過有d雞煲係食骨, 已經切到細細件仲要無乜肉食又俾埋d雞頸位, 呢度18樓雞煲每一舊都多肉, 仲有雞鎚! 個汁底係出色既, 起碼叫bb 辣佢真係岩岩好, 食得輕鬆, 甜甜地辣辣地少少麻, 醬汁的確好出色!食完雞準備落湯打邊爐, 見d 醬汁有剩, 即刻裝起d 用黎點餸食. 打邊爐一定要點雪花肥牛, 本身係任食場都唔會太高期望, 但黎到d 牛我又覺得唔錯, 肥瘦比例都均勻, 食落仲一d 都唔鞋, 有少少驚喜. 蔬菜都係雪櫃俾大家自己拎, 好新鮮. 另外點左蝦片又係意想不到咁好食, 即叫即炸, 因為呢d 蝦片擺一陣就會林哂. 其他餸
食完雞準備落湯打邊爐, 見d 醬汁有剩, 即刻裝起d 用黎點餸食. 打邊爐一定要點雪花肥牛, 本身係任食場都唔會太高期望, 但黎到d 牛我又覺得唔錯, 肥瘦比例都均勻, 食落仲一d 都唔鞋, 有少少驚喜. 蔬菜都係雪櫃俾大家自己拎, 好新鮮. 另外點左蝦片又係意想不到咁好食, 即叫即炸, 因為呢d 蝦片擺一陣就會林哂. 其他餸都達標基本水平, 最主要雞煲同牛都出色.
飲品都係可以自己拎, 最欣賞係佢地杯裝茶, 有茉莉綠茶, 桂花烏龍茶, 自製冬瓜茶, 而家大家都追求健康想飲無糖飲品, 佢d 茶有成個茶包浸住, 係好好飲!
$218/120mins 任食任飲我覺得好抵食