2024-05-13
又一城其他餐廳唔算多人,但係呢間都幾多人排隊價位嚟講確實CP值不錯,主菜都係100頭左右金橘味炸雞幾特別,不過食落就有少少似柚子味炸雞炸得好香脆無骨炸雞嘅雞比較細件,皮比較多,肉就唔算非常多汁配菜有薯條, $100左右半份雞仲有薯條其實都幾抵不過薯條就一般般, 麥當勞質素另外要一個小食流心芝士炸豬, 佢唔係豬扒嚟係豬肉片包住芝士炸炸得極度脆,有啲硬,一定要點醬汁食芝士份量多,豬肉片就一般,有雪味招牌嘅海鮮燉飯有幾唔錯海鮮份量都多,但係冇咩味而且配菜就有啲奇妙,一大舊小椰菜……個蕃茄都極度唔夾啲蜆有啲係連埋燉飯一齊煮,有啲就咁鋪喺面,嗰啲其實冇咩味不過淨係講個燉飯又真係唔差嘅, 我寧願佢比少啲海鮮俾返多啲飯比較失望係佢個嘢飲叫咗招牌嘅柑橘乳酪坦白講呢度食野唔貴,但反而$68一杯野飲,有好大部份都係因為靚點知嚟到變咗紙杯……唔靚之餘,份量都少左好多, 個杯本身細咗, 個橙又沉咗落去, 飲兩啖就已經飲完店員解釋因為用晒啲杯其實佢態度好好但係水吧安排用紙杯呢個安排真係好差,如果真係冇晒啲杯,下次問吓個客介唔介意用紙杯,可能會考慮取消杯野飲整體服務態度好好不過坐得就好迫而且餐廳內嘅位置超級嘈吵反
價位嚟講確實CP值不錯,主菜都係100頭左右
金橘味炸雞幾特別,不過食落就有少少似柚子味炸雞
炸得好香脆
無骨炸雞嘅雞比較細件,皮比較多,肉就唔算非常多汁
配菜有薯條, $100左右半份雞仲有薯條其實都幾抵
不過薯條就一般般, 麥當勞質素
另外要一個小食流心芝士炸豬, 佢唔係豬扒嚟
係豬肉片包住芝士炸
炸得極度脆,有啲硬,一定要點醬汁食
芝士份量多,豬肉片就一般,有雪味
招牌嘅海鮮燉飯有幾唔錯
海鮮份量都多,但係冇咩味
而且配菜就有啲奇妙,一大舊小椰菜……個蕃茄都極度唔夾
啲蜆有啲係連埋燉飯一齊煮,有啲就咁鋪喺面,嗰啲其實冇咩味
比較失望係佢個嘢飲
叫咗招牌嘅柑橘乳酪
點知嚟到變咗紙杯……
店員解釋因為用晒啲杯
其實佢態度好好