2022-09-18
二人晚餐(HK$508)包三選一前菜、餐湯、意粉、二選一主菜,仲有指定飲品,我哋另外單叫咗沙冰。🍴冬蔭功忌廉汁藍青口配法包藍青口雖然細細隻,但嫩滑鮮甜,醬汁本身偏鹹,酸辣味唔算突出,配蒜香法包就剛好。🍴粟米湯粟米直接打成蓉煮湯,香甜細滑,濃郁程度拍得住日式即飲粟米湯。🍴紅蝦龍蝦汁扁意粉扁意粉冇煮到太腍,掛滿龍蝦汁,香濃而不過火,紅蝦爽口鮮甜,鮮上加鮮。🍴香煎安格斯封門牛柳(10安士)配烤雜菜、薯蓉打邊爐食過封門柳,牛味確係濃,但亦較臊,今次初嚐香煎煮法,牛味濃郁鮮甜,肉質鬆軟,可惜熟咗啲。配菜用上較少見嘅黑皮雞樅菌,口感爽脆,香氣比其他常見菌類更濃。🍴白桃菠蘿沙冰 HK$48果香夠自然,唔太甜,透心涼。🍴牛油果乳酪奶昔沙冰HK$48望落幾似Tiramisu,濃郁牛油果味伴隨清新乳酪,鍾意牛油果嘅人不容錯過。食材講究有質素,服務周到,對住廚房都唔覺有油煙味,好坐。📍Four X Four大圍上徑口村143號地下
🍴冬蔭功忌廉汁藍青口配法包
🍴粟米湯
🍴紅蝦龍蝦汁扁意粉
🍴香煎安格斯封門牛柳(10安士)配烤雜菜、薯蓉
🍴白桃菠蘿沙冰 HK$48
果香夠自然,唔太甜,透心涼。
🍴牛油果乳酪奶昔沙冰HK$48
食材講究有質素,服務周到,對住廚房都唔覺有油煙味,好坐。
📍Four X Four
大圍上徑口村143號地下