2022-08-31 356 views
BRICK LANE 8月尾9月頭..係🦦嘅生日日子,所以🐣約咗朋友一齊慶祝🪅今次有驚喜...揀咗間有feel嘅過生日🎂入面環境幾好,開頭見門面以為要用英文溝通,友人仲膽粗粗用英文問佢問題,點知外國藉服務員一出聲係廣東話。「當下覺得都幾好呀,貼地,因為有D人都會想chill下,但見到係外國餐廳,都會有人停步。但佢可以用廣東話叫餐,咁都方便我呢D怕羞仔嘅。」座位闊落,環境都唔錯,不過可能去食個陣係平日..所以人數唔太多。🏆🏆🏆🏆Fish & Chips 一上枱...我地對望以為嚟錯豬手.....😳心諗咁大隻嘅🤔都有諗過會唔會係炸粉多,但切開咗....係勁厚嘅魚肉🫣咁因為🦦好怕腥嘅,咁平時食開薄切切嘅Fish & Chips..唔知呢舊會唔會好腥🤫 不過係唔腥嘅,魚肉好實身,加埋佢嘅沙律醬係不錯不錯。順帶一提..佢嘅沙律醬唔只入面有少少酸瓜,仲帶有細細粒嘅洋蔥粒,令你混埋落炸魚到食時,加上一個口感🥰🏆🏆🏆Crispy Chicken Wings我覺得佢有炸雞翼嘅水準😐味道正常發揮,但係值得一提嘅,佢無炸到乾哂,炸皮都係少少,唔過分。不過唯一不好嘅係佢嘅燒烤醬,我覺得佢呢個醬太濃烈,食落口
BRICK LANE

🏆🏆🏆🏆Fish & Chips

🏆🏆🏆Crispy Chicken Wings
我覺得佢有炸雞翼嘅水準😐味道正常發揮,但係值得一提嘅,佢無炸到乾哂,炸皮都係少少,唔過分。不過唯一不好嘅係佢嘅燒烤醬,我覺得佢呢個醬太濃烈,食落口個陣就只係似食一匙醬咁,就算點少少都好重口味。「我都係鍾意茄汁多D」

🏆🏆🏆 Spaghetti Carbonara

將雞蛋拮穿再混入意粉到,個種creamy 嘅口感超正。加上佢煙肉係好大條,又多!係一啖意粉一啖煙肉。好正🥰🥰

🏆🏆 Truffle Mushroom Angel hair

坦白講...黑松露配咩都無死!但係!因為配天使麵,我就覺得麻麻地夾嘅,我同友人都覺得.....如果佢配番正常意粉會好食D🙂但味道真係無輸嘅!

🍹BRICK LANE (利園) (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01

味道:3.5/5