2024-03-19 64 views
🌟今日經朋友帶我尖沙咀K11 Musea「五武士」食好嘢,甫進入店內環境好大、員工簡單介紹劃分咗三個區域/料理,分別有食鐵板料理、隱町強勢加盟的串燒、海景西日料理,聽聞西日料理是新增的,而且有個大海景,我哋決定食西藥料理。***** ***** ***** ***** ***** 「西日料理」🥗有沙律作前菜,卜卜脆的沙律菜,新鮮好味。🐽加拿大豬安伴焦糖蘋果黑醋汁$220豬安切開呈粉紅色、睇落好嫩口、口感軟腍,焦糖蘋果增添了一層味道,感覺幾新穎。🐟香煎比目魚昆布忌廉汁無公害山雞蛋五目飯$198比目魚食到好新鮮,雞蛋飯五目飯都好特別。🐔韓式火山炸雞$48炸雞鬆脆,肉汁豐富,好好咬口。最後有🥚蟹肉厚燒玉子$68,營養豐富。維港景色享受午餐,很chill很舒服,最值得一讚這裏的服務很好,一定會再度回訪。

***** ***** ***** ***** *****

「西日料理」

🥗有沙律作前菜,卜卜脆的沙律菜,新鮮好味。

🐽加拿大豬安伴焦糖蘋果黑醋汁$220

🐟香煎比目魚昆布忌廉汁無公害山雞蛋五目飯$198
比目魚食到好新鮮,雞蛋飯五目飯都好特別。

🐔韓式火山炸雞$48
炸雞鬆脆,肉汁豐富,好好咬口。

最後有🥚蟹肉厚燒玉子$68,營養豐富。