Sol House Oyster Bar and Restaurant

2022-10-12 133 views
朋友升職所以一齊約咗去荃灣呢間西式餐廳到慶祝同恭喜佢,餐廳嘅環境安靜得耐又好舒適,啱晒咁耐冇見嘅我哋一齊慢慢傾吓計。見到店員推介佢哋嘅生蠔,原來係美國黃寶石No.2 生蠔,生蠔嘅size啱啱好,而且10分鮮甜都幾高質。跟住呢杯傳統意式鮮蝦雞尾酒賣相都幾精美,爽滑鮮蝦配上走香味,味道同口感都配合得相當好。然後想食啲香口嘅小食,之後叫咗炸西班牙軟殼蝦,食落香脆之餘佢仲配咗個配辣沙律汁,配汁食汁冇咁乾,而且香辣味道就令到炸蝦更加惹味。仲有呢個澳洲藍青口,佢就配辣根忌廉汁,青口好有鮮甜味,再加上忌廉汁更加creamy,而且辣辣地嘅味道令人更加食到唔停口,再加埋法式蒜蓉包,不錯😋飲品就叫左杯Apple Flower,飲品用左高身玻璃杯裝住,令到賣相更加精美,加上香甜嘅蘋果味道,味道都幾唔錯。