2020-12-28 367 views
疫情限聚相約親人午餐聚面,選地方的確要小心。 查美麗華1期最近沒有個案,較為安全,又有鼎泰豐,話晒有米芝連推介,go 啦!這分店環境挺好,多窗有街景,夠宽敞,限聚令更加空間感更足親人發辦,點了幾樣招排菜:紹興酒醉鶏 要求走亦,上菜係鷄脾酒味香濃入口肉滑,招牌之作,我比 5⭐蟹粉小籠包皮薄湯熱,冇得輸,難怪招牌菜,我比 5⭐清燉鷄湯超級足料,味道鮮,我比 5⭐蝦肉紅油抄手本人從來不喜歡抄手,太油膩。但親人話“招牌菜”,要試下!啊,上菜見紅油不多,咬餃皮厚薄適中,蝦肉也彈。驚喜,咁比 5⭐排骨蛋炒飯 👉 👈本來不點飯,又因招牌菜....相比以上幾個菜,這飯太算滿意 排骨食得出肉靚,可是烹調技巧就一般,味道還可以,可惜咬落較乾,juicy番些少就好,扣分。炒飯上桌已涼了,又扣分啦!想點甜品,可是只得甜包類,“甜品類”全部取消。 留意番,鮮果拼盤 $230/份呀!食多餐都得囉總的來說,可以再來嘅。

這分店環境挺好,多窗有街景,夠宽敞,限聚令更加空間感更足

親人發辦,點了幾樣招排菜:
紹興酒醉鶏

醉雞

要求走亦,上菜係鷄脾
酒味香濃入口肉滑,招牌之作,我比 5⭐

皮薄湯熱,冇得輸,難怪招牌菜,我比 5⭐

清燉鷄湯

清燉鶏湯

超級足料,味道鮮,我比 5⭐

排骨蛋炒飯 👉 👈
排骨炒飯

本來不點飯,又因招牌菜....
相比以上幾個菜,這飯太算滿意

想點甜品,可是只得甜包類,“甜品類”全部取消。
留意番,鮮果拼盤 $230/份呀!食多餐都得囉

總的來說,可以再來嘅。

2020-12-28
$150 (Lunch)
醉雞
清燉鶏湯