2021-07-31 1987 views
閒日放假同朋友😆去New World Millennium HK Hotel afternoon tea☕😎貪佢無分兩輪,可以2點半坐到6點半都吾趕客,呢樣野真係無得輸!😆餐廳採光度十足,枱之間分隔幾遠,窗口望出去綠綠地❤️好舒服👍New World Millennium HK Hotel 即以前既日航酒店,轉管理公司改左名+大裝修,個Lounge望落好簡約❤️閒日兩位478蚊,周末578蚊,以afternoon tea黎講吾算貴,如果有佢地酒店餐飲卡Epicure,仲有75折👍個tea set 賣點係每人可自選十件咸甜點,不過應該。。吾會有人甘癲🤣,十件選哂同一樣野呱? 😜另每位送多件鮑魚雞肉撻。朋友吾想要三文治,所以我地無點兩星期前訂位已經無梳化位,我地兩人坐中間小枱,感覺好迫😥。。我地分別叫左菠蘿桂花茶同人參烏龍茶☕等左10分鐘tea set到。。迫上加迫🤣🤣上層咸點。中間係甜點。底層係scone同鮑魚雞肉撻。。鮑魚好好好細隻🤣但味道幾好🤤Scone幾香牛油味😋,其實我好喜歡食scone😋😋,早知叫多兩件,吾要其他咸野,因為😭。。三個咸點都吾好食🤣🤣竹炭三文魚卷(左上)因為生所以我不

朋友吾想要三文治,所以我地無點

我地分別叫左菠蘿桂花茶同人參烏龍茶☕

等左10分鐘tea set到。。迫上加迫🤣🤣

上層咸點。中間係甜點。底層係scone同鮑魚雞肉撻。。

鮑魚好好好細隻🤣但味道幾好🤤

三個咸點都吾好食🤣🤣
竹炭三文魚卷(左上)因為生所以我不能食,朋友覺得味道好古怪😅。煙燻鴨胸(左下)同風乾火腿蕃茄(右上)
呢兩樣我都覺得吾啱食😣

反而佢既甜品做得好d☺️

紅莓核桃撻(左上),覆盆子紅絲絨蛋糕(右上)濕濕地👍,藍莓芝士餅(下)

黑森林卷夠酒味啱我❤️❤️❤️同埋下面既杏脯栗子mousse幾有驚喜🤤

食左45分鐘,坐梳化位的客人埋單,職員立即幫我地轉枱,立即舒服好多❤️❤️❤️

The lounge 環境吾嘈,職員非常殷勤👍,不停替我地加水,果日我地坐到接近6:30,餐廳準備晚市客人,亦沒催促我地埋單。環境舒服,一個afternoon tea可以坐足4小時,單係呢點已經好值得encore😆。

埋單用Epicure卡折後只係406.3蚊,超值❤️,個人覺得afternoon tea食物吾算出色,但係以服務取勝❤️,下次再幫襯,我會叫多兩件scones吾食其他咸野🤣

上酒店網站就可以免費申請Epicure卡,大約10日左右郵寄俾您,甘就可以幫襯全酒店餐廳都有75折,非常優惠👍。

2021-07-27
$210 (Tea)
  • 黑森林卷
  • 焗鮑魚雞肉酥