2019-09-15 332 views
日期:8月29日人數:2人約咗一個同事食lunch,諗住揀一間靚少少既餐廳,於是搵左呢間係擺花街入邊專門食Crepe既小店。由於餐廳比較細,所以都要比較專心先可以見到門口。我提前訂枱,但原來平日客人唔多,可以唔使訂。Set lunch 包括1個Main 同1個Drink。你要的話我地揀咗Parisienne - 蘑菇雞肉Crepe,同埋Vendome - 煙肉蘆筍Crepe。Drinks方面我地揀左Nutella milkshake同hot lemon tea。另外仲加咗一件Maple and Walnuts - 楓葉蜜糖Crepe。Crepe整體食落好軟熟,又帶啲煙韌既口感。個人覺得鹹Crepe好食過甜Crepe。擺盤好靚,色香味俱全。餐廳環境唔錯,座位舒適,裝修精緻,從前有盆栽同埋話作點綴。加上客人較少,非常適合傾計。服務非常好,侍應好好笑容,本來我叫咗凍檸茶,但轉頭想換做milkshake,佢都即刻應承。價錢小貴,但可以接受。
日期:8月29日
人數:2人