2021-07-19
餐廳佈置幾靚,幾盞彩色玻璃吊燈好有異國風情,入座見到桌上張迷你地毯墊都覺得好靚(但唔知係咪每次翻枱都有清洗或替換)墨西哥牛肉芝士餡餅 $98 正喎,餡料夠多又均勻,塊皮微脆,咬落啖啖芝士都可以拉絲,正!覺得太邪惡可以點埋個酸乳酪無咁膩。秋葵燴羊肉配中東皮塔餅 $136 羊肉有少少羊羶味又夠腍,正。配料除左秋葵,仲有蕃茄,薯仔等,有少少食緊肉醬既感覺。皮塔餅唔係香脆果種,食落有少少煙韌。乳酪黃咖哩雞配中東香草飯 $146 咖哩微辣,乳酪醬撈匀中和返,整體都幾香濃,雞肉及配料都幾多,但配料就同羊肉差唔多。原本上餐黎錯左皮塔餅,同店員講,佢拎入去同廚房講,之後等左成20分鐘都未上個飯,其實成間餐廳都無十張枱,店員完全唔記得未出個飯漏左單或者無留意成碟咖哩雞未郁過…催單之後店員先跟進,但一句唔好意思都無講,真係有改善空間。中東飯一粒粒乾身長形米,加入香草睇到但嗒唔出,不過撈汁唔錯。.跟餐配熱飲或加$6轉凍飲,柚子蜜正正常。.整體食物質素其實唔錯,平時比較少食中東菜或土耳其菜,唔知點解三款食物都有酸乳酪,但我幾鍾意。原本想試去骨燒春雞,但賣晒就轉咖哩雞,食完覺得咖哩雞同燴羊肉有點似。
跟餐配熱飲或加$6轉凍飲,柚子蜜正正常。