2018-05-22 43 views
阿sir 今晚發現了個一個唔錯嘅地方食飯,如果人多嘅話重有獨立嘅玻璃房間,咁當然要有番一定人數啦,先講返間餐廳位置都好方便,鴻圖中心觀塘區返工應該都知係邊,而佢就佔滿了整個樓層,一出升降機轉右就係餐廳門口,內裡很大燈光柔和夠晒氣氛,中間靠門口位置重有個位置不停播放MV,同朋友就係上來食個晚餐,打開餐牌,兩大頁就係佢地嘅菜式,可能會覺得唔係好多選擇,但試問多又如何,最緊要係好味道,同環境舒適!這裡正是這樣,看完餐牌就點了個沙律,湯,同主菜,風乾巴馬火腿密瓜$88,火腿切得薄薄再鋪滿了香甜多汁嘅蜜瓜上,食時再將火腿燒住件多汁蜜瓜一齊入口,個種略咸帶甜嘅味道在口中即時出現,加埋火腿同蜜瓜嘅配合,所以係食主菜前帶給了一種清新嘅感覺!跟住上嘅法式海龍皇湯$88,湯底濃郁,加埋有不同嘅海鮮材料配上,有魚、蝦材實料另個湯更加新味濃郁,真係真材實料!主菜當然點了香煎加拿大牛肩肉$238,要了medium,切開唔會見到太多血水,而下刀切下時感覺得到肉質軟熟,入口時感覺得到外面嘅煎香內裡肉質嫩滑軟熟,重要充滿肉汁,而配埋薯茸同新鮮甘筍,吃完真的剛剛好不會太膩!食飽亦可以在這裡多座一會,嘆嘆!如果唔夠就重有
這裡正是這樣,看完餐牌就點了個沙律,湯,同主菜,

食飽亦可以在這裡多座一會,嘆嘆!
如果唔夠就重有另一邊再暢飲一番!