2020-06-10
環境浪漫 食物質素高 價錢亦合理~~~許久沒有吃意粉 突然很想吃西餐 所以一下班就拉着大舊和我來這間在銅鑼灣皇室堡的意粉狂熱 作為意粉的忠實粉絲 這個餐廳名字實在是令人很有共鳴 ~~~收工之後唔需要再social 同愛侶你眼望我眼 食下pizza 實在是一日之中最放鬆的一刻有人說有情飲水飽 但係以我倆的食量 幾多情都好 都不可能飲水飽 所以我地就叫左特濃南瓜粟米忌廉湯 鮭魚凱撒沙律 意式炸魷魚圈配他他汁香烤黑安格斯西冷牛扒 明太子海鮮pizza黑松露雜菌cheese 同凍水果茶~~~特濃南瓜粟米忌廉湯 :味道就好似佢個名咁 真係超級濃郁 南瓜味好重 粟米味亦突出~~~ 鮭魚凱撒沙律:上面超多芝士粉 😍好邪惡 啱晒我地呀~~~意式炸魷魚圈配他他汁:脆卜卜嘅外層 彈彈牙嘅魷魚內層 配埋酸酸甜甜嘅他他汁 熱氣都要食 配埋個水果茶 清新一下 就啱啱好~~~香烤黑安格斯西冷牛扒 :冇咩筋位 所以好容易切 食落都嫩口 而且大大塊 大胃王食得夠爽 旁邊嘅脆薯角亦好脆又實身~~黑松露雜菌Mac and cheese :黑松露味好重 啖啖拉曬芝 加埋雜菌同通粉食 飽肚又美味🥰~~~ 明太子海鮮pizza
鮭魚凱撒沙律:上面超多芝士粉 😍好邪惡 啱晒我地呀
~~
~~~
明太子海鮮pizza:薄脆嘅餅底 好食得來又唔會佔用個胃太多空間 而且上面仲好足料
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
意粉狂熱 (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡2樓203-204號舖