2017-09-14 437 views
今天約了友人去銅鑼灣食午餐,想找一個比較清靜的環境食下嘢,就諗到位於百德新街的HMV Cafe。之前嚟過呢度,覺得好清靜舒服,這裏沒有太多人,而且一定有位。餐廳還有一個大銀幕在播放MV,食嘢傾計之餘,又可以聽下歌,睇下MV,是個吾錯嘅食飯地方。這裏的set lunch好抵食,主菜連餐飲只是$58至$88不等,共八款可供選擇,另可加錢食沙律吧或餐湯,亦可選擇加甜品。由於之前曾經加錢食沙律吧,食完非常飽,所以今次只食主菜和飲品,不加任何東西。今次主菜選擇左個炸魚柳芝士漢堡包,厚厚上下兩塊麵包,中央夾着炸得鬆脆香口的魚柳,還有香濃的芝士片和番茄,生菜, 個口要開得好大才可把所有食材放進嘴裏一齊食,感覺非常滿足,而且味道好好。伴碟還有一杯粗粗的炸薯條,粗度比一般的還要粗出二倍, 可能因為薯條夠粗,所以食落唔覺得好乾,一口就食到好多薯仔肉,這是我食過咁多薯條中最喜歡的👍餐飲就叫了熱檸檬茶,希望一洗主菜油膩嘅感覺。喜歡這裏的餐飲是整壺上的,斟到兩至三杯,可以慢慢飲,慢慢傾計。紅茶是一般英式的茶包,不會太濃,加上兩片檸檬,感覺好舒服。這裏的食物質素,每次來都覺得吾錯,侍應態度又好有禮貌,而且價錢唔貴

這裏的食物質素,每次來都覺得吾錯,侍應態度又好有禮貌,而且價錢唔貴,又容易揾位,值得推薦!
2017-09-14
$66 (Lunch)