禮拜六中午收工想落元朗食個lunch, 原本諗住去二悅的,但我哋太黑仔,等咪錶足足等左一個鐘,又肚餓又急v, 終於泊好車落車衝過去二悅可惜已經截單,就失望地轉食隔離呢間黑黑地嘅cafe啦。得番Bar枱位,由於太肚餓,好快立左一下menu,我覺得佢d嘢食唔難揀嘅,但係男友就話佢啲嘢食配搭並唔係香港人口味,我就話你平時主要都係食茶餐廳都冇去過呢啲Cafe睇唔慣人哋個Menu好正常😬,然後我哋叫咗一個意粉一個意大利飯,個意粉好似叫做鹹蛋忌廉蟹肉意粉,上面仲加咗啲蟹子,個鹹蛋味係啱啱好嘅蟹肉都鮮甜好味但係上面個蟹子有啲失敗,因為蟹子原來佢係加熱過嘅釋放左一浸好似垃圾味嘅味道出嚟,意粉亦都煮得啱啱好好煙韌嘅口感,如果唔係有蟹子呢個意粉可以攞好高分。個飯好似叫做蕃茄大蝦意大利飯,意大利飯亦都係煮得啱啱好好啱我哋香港人食因為中間唔會硬而且個汁亦都好濃稠好有蕃茄味仲feel到有啲辣辣地,依兩隻大蝦都係好香牛油味好新鮮我男朋友話呢隻蝦係佢喺呢啲西餐廳食過嘅最新鮮最彈牙有冇雪味嘅蝦我哋比好高分。另外我哋每人叫咗一款飲品佢叫普通意大利朱古力呢個冇酸味亦都冇加糖好香朱古力味而且唔甜係幾好飲嘅,另外我叫咗一個玫
另外我哋每人叫咗一款飲品佢叫普通意大利朱古力呢個冇酸味亦都冇加糖好香朱古力味而且唔甜係幾好飲嘅,另外我叫咗一個玫瑰花實際唔記得咗咩名嘅花茶,呢個花茶就普普通通都係有少少香水味咁樣,另外我見隔籬枱叫咗一碟好吸引嘅窩夫我哋都想試吓,好似叫做桂花烏龍牛角包窩夫,呢個真係邪惡啦因為窩夫勁重牛油味而且上面有好大劈cream,另外再加一球雲呢拿雪糕同桂花烏龍汁,其實窩夫上面有咁多野窩夫已經變得唔趣但係佢嘅配料係睇得出好有心機做,今次都係個幾好嘅體驗。
但係我覺得如果有lunch set佢會好啲囉,因為樣樣散叫的話的確係偏貴。
普通朱古力
鹹蛋黃蟹肉忌廉意粉