自從上環吃好西buddy Miss S換咗返工地點,我哋無再聚餐好耐啦!難得約到放工後再續前緣,梗係搵間坐得舒服嘅餐廳、仲要搵個中間地點、更要搵符合大家喜好嘅食物😂最後,我㨂咗係銅鑼灣一間評分幾高嘅西式扒房。基於我哋係即興約飯,無訂枱。諗住平日八點幾咁夜實有位,點知去到差唔多全場滿座。好彩啱啱有人食完離開,侍應安排到一張二人枱比我哋。之後先知用sevenrooms 訂位,仲有優惠!今次蝕咗𠻹燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉 US Angus Rib Eye🐮今餐我哋目標好明確,要食牛扒,揀咗紐西紐肉眼,可惜侍應話無曬咁我哋改為要美國安格斯肉眼,雖然有啲貴上菜時巳聞到濃濃肉香飄過,表面有完美及色澤焦黄嘅網格形狀,滿分!第一刀切落去巳經感受到肉眼扒非常嫩滑、軟熟。生熟度都恰到好處,美味嘅口感,直達舌苔尖端。食薯條怕熱氣,可以考慮黑松露薯蓉,口感幼滑、香綿!好味到兩個人唔夠分北海道刺身帶子沙律Scallops Carpaccio🥬再加前菜一份,用紅酒醋和黑松露油調味嘅沙律菜,微酸好開胃!再加埋出名鮮味十足嘅北海道帶子刺身薄片,成件事好配合。Mojito🍸有佳餚又點可以無美酒呢?本想要杯紅酒,怕

US  Angus  Rib  Eye 16  oz
咁我哋改為要美國安格斯肉眼,雖然有啲貴
Scallop  carpaccio

北海道刺身帶子沙律Scallops Carpaccio🥬
Mojito

Mojito🍸
有佳餚又點可以無美酒呢?本想要杯紅酒,怕一飲難以停下,第二日又要返工,無謂飲太多啦!我哋每人要咗杯酒精量低啲嘅雞尾酒Mojito

最後要讚侍應非常有禮貌及服務周到,剛坐底時我哋張枱無藍仔放袋,原來我未出聲問,侍應已經幫我哋拎緊嚟。點餐上有啲小誤會而送錯食物,佢哋都樂意換返正確比我哋。而且唔會要客人等太耐,只要你輕輕舉手馬上有侍應嚟幫忙。除咗食物好和環境舒適,優質嘅服務態度都係令我會再返嚟食嘅因素。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
Scallop  carpaccio
Mojito