2022-06-15 19 views
阿妹特登攞假陪我,原本諗住去淺水灣一日遊,點知天氣唔好,冇得落沙灘,唯有喺商場hea。商場唔大,不過好多餐廳,大部分西餐,我哋搵咗間環境好好嘅日本餐廳食嘢。呢度Lunch set選擇好多,除咗壽司、刺身、日式丼外,仲有備長炭燒肉,好吸引☺️備長炭燒鰻魚,$260係眾多款肉入面,我哋揀咗鰻魚,鰻魚勁肥美,似係新鮮燒出嚟嘅,好香,而且加咗好多鰻魚汁,好好味,不過即場燒,所以要等耐少少。成個餐仲有碗好足料嘅麵豉湯,另外可以揀烏冬或者白飯。和牛烏冬,配吞拿魚腩小卷、餃子,$258和牛份量比想像中多,唔會好肥,食落好香牛味,烏冬有嚼勁,唔錯。而吞拿魚腩小卷要快啲食,我哋遲咗食,塊紫菜已經唔脆。壽司定食,$380壽司定食包8件日替壽司同埋1條加洲卷,份量勁足,唔夠?仲可以揀烏冬同白飯,最飽係呢個餐,根本冇可能食得晒🤣餐廳lunch time都幾多人,不過因為餐廳夠大,坐得好舒服,而且抽氣做得好好,師傅一路係度燒都冇乜味,唔錯。

呢度Lunch set選擇好多,除咗壽司刺身、日式丼外,仲有備長炭燒肉,好吸引☺️

備長炭燒鰻魚,$260

和牛烏冬,配吞拿魚腩小卷、餃子,$258