2019-09-08
今日放工想飲一飲酒舒壓,上open rice 發現依間餐廳既評價唔錯,而且有d幾有特色既調酒,就諗住試試佢!西班牙烤雞配烤薯仔 (8/10)烤雞有事先用個特色汁泥腌制,非常入味。而烤薯仔則無用太多調味料,岩岩好用泥中和番比較濃味既烤雞。海膽此大利飯伴忌廉芝士 (8/10)海膽好新鮮!而已亦都有大量車打芝士,入面亦有加入青瓜泥增加口感,令佢無咁漏!如果鐘意芝士既朋友一定環點泥試試啦Chairman’s selection Chardonnay (8.5/10)話明要泥減減壓,點可以唔叫杯酒。我地叫左一杯白酒,易入口,唔會太甜,幾岩女仔飲既!Tarantino (9/10)依杯係Gin and Tonic 既改良版!佢係加入左紅菜頭同埋西芹,成杯野都好refreshing!視覺上亦一流,如果鐘意草青味既朋友一定要試下呀!朱古力心太軟伴雪糕(9/10)朱古力心太軟一直都係我最愛甜品之一,但市面上好多一係就完全唔流心,一係就流哂汁,但依個心太軟就岩岩好,又唔會太甜。而且佢用左紅桑子泥解解甜,雪糕亦用左薄荷味雪糕!好夾呀另外最後老闆仲請左我地飲酒(其實係全間餐廳既人都有)因為佢地話d酒唔想留過夜
西班牙烤雞配烤薯仔 (8/10)
海膽此大利飯伴忌廉芝士 (8/10)
Tarantino (9/10)
朱古力心太軟伴雪糕(9/10)
另外最後老闆仲請左我地飲酒(其實係全間餐廳既人都有)因為佢地話d酒唔想留過夜喎!今次真係個個都little tipsy 咁走