2021-04-16 219 views
因為疫情,同老友好耐無見,今晚就去她介紹那間餐廳聚聚舊。原來這是一間酒吧餐廳,樓底好高,裝修都幾別緻。老友鐘意飲Whisky,所以就揀咗Whisky Sour,單看外貌也很不錯,當然亦啱老友的口味!我有選擇困難症,問服務員有乜好介紹,她推薦我飮French Martini,果然冇介紹錯,又係有靚樣又幾啱我飲!這兒的set dinner是四道菜,我哋兩個都係揀咗干邑龍蝦湯,味道好濃,仲有一隻🦐係湯添!配合自家手造麵包,麵包仲係熱騰騰㗎!前菜就揀兩款不同,咁就可以試多啲口味。法國鵝肝是其中一款前菜,鵝肝煎得夠香又不會太乾,配上蘋果就多點清新的味道,再配埋醋就可減低油膩嘅感覺!另外一款是北海道刺身帶子薄切,雖然是薄切,但仍然嚐到帶子的鮮味。主菜也是叫兩款來分享:西班牙皇者紅蝦手造幼蛋麵配龍蝦汁($258)侍應話今日無紅🦐,換咗虎🦐,手造幼蛋麵嘅口感不俗,虎🦐也夠爽!澳洲M6威靈頓牛柳配燒汁($358)外皮焗得不錯,很香牛油味,牛柳質感也很鬆軟,但整件牛柳就不是很大。脆炸開心果雪糕自家製的開心果雪糕,不太甜,也食到開心果碎粒。
因為疫情,同老友好耐無見,今晚就去她介紹那間餐廳聚聚舊。

原來這是一間酒吧餐廳,樓底好高,裝修都幾別緻。
前菜就揀兩款不同,咁就可以試多啲口味。

主菜也是叫兩款來分享:
西班牙皇者紅蝦手造幼蛋麵配龍蝦汁($258)
澳洲M6威靈頓牛柳配燒汁($358)
脆炸開心果雪糕
自家製的開心果雪糕,不太甜,也食到開心果碎粒。
2021-04-14
  • 干邑龍蝦湯