2016-11-02 1084 views
又係大學同學聚會,今晚去尖沙咀麽地道63號好時中心地下,名叫<嚐中菜坊>店內環境舒服,佈置有些少懷舊感覺。見到有個每位$188個套餐,有6樣菜仲附上甜品,十分吸引 !!! 忍不住叫左依個餐,再on top加多幾款菜。 燕窩蘭香籽鮮蟹肉冬茸羹 - 個質感唔係好sticky,蟹肉係爽口,作為第一道菜清洗口腔先。 爆炸可樂义燒 - 上菜前,侍應把汁(應該係可樂)淋上义燒同鐵板,义燒鬆軟,入味又香。可以的話,我想 Encore !!! 美國龍蝦芝士燴伊麵 - 半隻龍蝦,龍蝦肉爽,芝士香味撲鼻。 黑椒鹹豬手煲 - 依個on top 加,豬手好腍,微辣,配上洋蔥既微甜,Balance晒,正。 黑松露珍珠蠔 - 蠔就冇咩juicy感覺,只有黑松露香 懷舊鬼馬龍皇卷 - 依個係on top加,食落去好似蝦膠,其實唔知有幾鬼馬呢? 西班牙火腿浸時蔬 - 菜好甜,好食 冬蔭功脆魚扒 - 魚大大塊又好脆,肉質又保持嫩滑,好正,個冬蔭功汁微辣,唔錯。 藍莓鮮奶凍 - 重奶味,唔錯。

店內環境舒服,佈置有些少懷舊感覺。

美國龍蝦芝士燴伊麵 - 半隻龍蝦,龍蝦肉爽,芝士香味撲鼻。

黑松露珍珠蠔 - 蠔就冇咩juicy感覺,只有黑松露香

西班牙火腿浸時蔬 - 菜好甜,好食

藍莓鮮奶凍 - 重奶味,唔錯。
Other Info. : Good Service
2016-10-26
$280 (Dinner)
  • 爆炸可樂义燒