2024-10-14 277 views
剛剛的星期四放假,約埋表弟表妹同朋友一齊落灣仔食飯。唔想 walk in 又想坐得舒服,所以訂咗呢間日本餐廳 '戀' 位於灣仔皇後大道東202號 QRE Plaza 10 樓佢哋有好多款午餐任君選擇,有魚生刺身有,亦都有熟食,再唔係依家秋風起,都可以揀烏冬小火鍋。每款套餐都附送麵豉湯或者餐前沙律,以及餐後甜品:可以選擇紅豆冷凍或者抹茶冷凍。朋友揀咗🐟鹽燒鯖魚套餐!魚生好長又多肉,我見朋友食得津津有味,但比較多骨,如果怕挑骨麻煩,可以揀鹽燒三文魚,咁食落就啖啖肉😋而表弟就揀咗日式咖哩豬扒飯。大家都知道日本咖哩係唔辣嘅,表弟就係鍾意佢嘅炸豬扒外面鬆脆,裏面嘅豬扒啖啖肉,食得好愉快😂而我同表妹就揀咗串燒三色拼盤:有鹽燒雞肉,鹽燒五花腩,同厚切安格斯牛,仲跟一個燒飯糰。因為在 Openrice 訂枱,所以送左一碟🍡🍡🍡串燒六式拼盤,真係好驚喜😍😍好以人為本嘅日式餐廳🥰串燒綠色拼盤除咗有鹽燒雞肉,鹽燒五花腩,同厚切安格斯之外,仲有五花腩荔枝,串燒秋葵,串燒,車厘茄同串燒花菇😋😋😋呢間餐廳特別之處係冇分時段,所以坐耐啲都唔會趕人,唯一就係如果唔喜歡食抹茶的話,甜品一定要改紅豆奶凍。 #皇後大道東_
剛剛的星期四放假,約埋表弟表妹同朋友一齊落灣仔食飯。

朋友揀咗🐟鹽燒鯖魚套餐!

而表弟就揀咗日式咖哩豬扒飯。

#皇後大道東_QRE_Plaza_10F_戀
#日式咖哩豬扒飯
#串燒三色拼盤 #鹽燒鯖魚 #鹽燒雞肉 #鹽燒五花腩 #厚切安格斯牛 #五花腩卷荔枝串 #紅豆奶凍 #抹茶奶凍

2024-10-10
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$170 (Lunch)
  • 串燒三式拼盤
  • 鹽燒鯖魚