2024-12-02
由Yoho Mall行大約十分鐘就會去到好多餐廳小店嘅集中地,今次去嘅Kay Restaurant由五星級酒店主廚主理,出品有一定保證今次試吓佢嘅lunch set, 星期二至日都會供應,每款都會配蒜蓉包、是日餐湯同餐飲,今日嘅餐湯係蘑菇湯,啖啖都充滿蘑菇蓉,好足料,蒜茸包烤得好香脆,蒜蓉牛油蒜香撲鼻✦慢烤加拿大保濕豬肉眼配水蜜桃芥末籽醬保濕豬肉眼好厚肉,經過慢烤烹調,將肉汁鎖緊,一切開就見到好juicy ,食落同樣juicy,配上特別調製嘅水蜜桃芥末籽醬,即刻成個感覺好清新,而薯菜係用上蕃薯蓉,味道好raw質感香滑,幾特別✦香煎紐西蘭P.S西冷牛扒(8安士)配薯菜西冷牛扒一切開就見到中間透出粉紅色,火候拿捏得好好,牛扒食落牛味幾濃,口感柔軟,本身已經帶調味,整體都幾滿意,薯菜同樣用上蕃薯蓉,感覺上無薯條咁邪惡估唔到今次搵到一間高質小店,值得再訪,見佢晚餐有更多選擇,下次會再試試𓄢Kay Restaurant元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
✦慢烤加拿大保濕豬肉眼配水蜜桃芥末籽醬
✦香煎紐西蘭P.S西冷牛扒(8安士)配薯菜