2020-09-21
呢間冰室平時午餐同同事都會見到不過一直都好多人未有機會試今晚約咗朋友睇戲決定睇之前試一試呢間冰室呢間餐廳竟然做到六點鐘都仲有下午茶 我哋就先要咗一個瑞士汁雞髀配沙律 慢慢睇餐牌朋友要咗一個花膠雞米線而我就要咗個咖哩牛腩飯首先講下個瑞士汁雞髀 味道唔會太鹹 調味啱啱好 帶少甜 雞髀亦都唔會煮到太老 唔錯 而個沙律就正正常常啦冇乜特別朋友唔知係咪畀佢嘅瑞士汁雞髀嘅好味吸引咗 又再嗌多個雞嘅主食我覺得冰室比較少有喎 花膠我見佢都有唔少件 雞髀都幾大隻 佢話雞都嫩滑幾有雞味 份量唔少至於我個咖哩牛腩 其實我好鍾意喺茶餐廳嗌咖哩食 呢度嘅咖哩都幾滿足到我 食落有咖喱香味 少少辣味 好岩送飯 同樣食物份量好多最正係冰室有好多特別嘅飲品今次我就嗌咗呢個綠豆冰 朋友就揀紅豆奶茶 兩樣都非常唔錯 我個綠豆冰加埋椰汁真係飲到停唔到口
朋友要咗一個花膠雞米線而我就要咗個咖哩牛腩飯
朋友唔知係咪畀佢嘅瑞士汁雞髀