2018-10-14
啱啱開,好多人,等位等20分鐘左右係魚米旗下嘅鋪頭,標榜健康飲食,除左白飯仲有三色米/蕎麥飯/燕麥飯等選擇菜色主要係養生型中菜,連炆花膠都有,而且唔貴今次去叫左湯飯,湯底有幾款可以揀,聽落非常吸引。我地分別叫左鮮魚湯同紅燒牛肉湯。餸可以揀2款肉款同1款菜類,相當健康話說附近有間餐廳個牛肉湯勁好味,等餐途中我一直以為係果隻味,滿心歡喜。但此牛肉湯不同彼牛肉湯,根本得味精味。魚湯都差唔多... 餸菜都好普通,一般茶餐廳味道但不得不讚下佢管理好好,張單有列出每款餸有幾多件。座位闊落,兩個人會安排你坐一般茶餐廳4人坐嘅卡位。我地仲講笑最近有餐廳要求人客繁忙時段4人枱要坐6人.... staff即使啱啱開業非常忙碌,仍然好照顧客人,問d老人家洗唔洗要碗仔or飯夠唔夠etc. 有個吧枱位俾人自助斟水同拎調味料。排晒長龍但唔會一食完就趕人走兩個人食加埋野飲埋單100頭。其實土瓜灣大把選擇亦唔少好味過佢。適合平時食開連鎖鋪唔介意味道但講究坐得舒服嘅人
係魚米旗下嘅鋪頭,標榜健康飲食,
除左白飯仲有三色米/蕎麥飯/燕麥飯等選擇
菜色主要係養生型中菜,連炆花膠都有,而且唔貴