2013-06-02
在中環shopping 完成手都是戰利品就要搵一個舒服既地方歇歇, 係IFC一的出名既cafe 都full booking 或者要等. 不過呢間竟然唔駛等 , 唔通的人真係以為要睇戲先幫襯得~其實我同朋友都未食lunch, 所以一坐低就諗係lunch 定high tea 好, 點知係menu 度一見到有黑松露蘑菇湯就二話不說order 左, 另外叫左一份腸仔併盤同埋炸雞薯條.黑松露蘑菇湯 - 好香既黑松露油同個湯好夾, 跟一份麵包好軟熟同一條芝士餅乾又香又好味(以為有得賣點知行晒成間shop 都唔見) 腸仔併盤 - 我同朋友都以為併盤係有不同種類既腸仔, 點知只有白腸同薯蓉, 不過兩樣都好好味, 我地成碟清光 炸雞薯條 - 香口野真係食到停唔到口架, 薯條就比較瘦削不過好香快餐店味~ 而炸雞真係估你唔到....一口咬落係上海排骨味喎 餐廳顏色配置柔和, 令人有relax 感覺. 而且坐位有一定空間感. Waiter 服務迅速, 值得一讚