2020-06-28
【食物】1. 燒乳鴿先說說他們的一個優惠推介就是乳鴿買一送一$58有兩隻, 這兩個乳鴿雖然不大隻但是燒得很脆口, 話明是優惠當然是要買咗其他嘢食先可以幫襯呢一個優惠。2. 台式滷味拼盤聲稱是台式食物但相信他們有調節過而配合香港人的飲食習慣和口味,感覺上同廣東省嘅滷味食物有點相似;雖然好食但份量很少,$75呢個價錢如果系出邊應該可以食得比較豐富嘅滷味拼盤。所以好味但卻不推介3. 跟餐甜品Ok , 涼涼地夏天食一流. 雖然是甜品但他不算太甜,所以感覺上還算健康。豆腐花很滑, 丸子也很彈牙。4. 芋艿燉無骨牛腩想講白飯很好吃!用的是珍珠米, 粒粒分明, 有口感。 似是去日本當地餐廳食的白飯, 完全不是hea底。牛腩就正常, 食完沒有難忘的感覺。 芋頭都幾粉, 雖然同牛腩一齊煮, 但不會吸太多油。5. 糖心蛋 跟餐【價錢】由於佢的份量不算多,如果一男一女食, 要夠飽的話,套餐之外還要另外加一些小食才夠飽, 埋單270幾蚊兩位 以普通一餐晚飯黎講其實都不化算。念環境坐得舒適位置夠大,感覺上也很乾淨, 所以整體OK。
1. 燒乳鴿
2. 台式滷味拼盤
3. 跟餐甜品
4. 芋艿燉無骨牛腩
牛腩就正常, 食完沒有難忘的感覺。
芋頭都幾粉, 雖然同牛腩一齊煮, 但不會吸太多油。
5. 糖心蛋 跟餐
【價錢】
,感覺上也很乾淨, 所以整體OK。