2024-04-21 70 views
今日放假約咗朋友去屯門行街食飯,佢帶咗我去一間西餐廳食物質素好好,餐廳仲可以望到個海邊感覺舒適,值得推介。犇道 餐廳位置喺屯門業旺路101號弦海地下,餐廳裝修好有格調,一大片落地玻璃望出去有好多花花草草,仲有河邊感覺好舒適。bbq豬肋骨 152元,bbq豬肋骨火喉控制得啱啱好,豬肋骨入口非常嫩滑,配上燒汁令到味道更加有層次。一啖咬落去仲好juicy。蒜香橄欖油蜆肉大蝦意粉 108元,材料豐富有大蝦蜆肉份量都好多,意粉煮到啱啱好,軟硬度適中,加上欖油令到意粉更加嫩滑,意粉有蝦肉同蜆肉嘅味道,鮮味十足。澳洲沙朗西冷牛扒七成熟配上黑椒汁,179元,西冷扒賣相吸引,size好大,邊位燒都有少少焦香,入口牛肉味香濃,肉質嫩滑,火喉控制得啱啱好將肉汁鎖住。配埋餐廳嘅燒汁令到牛肉味嘅層次更加豐富。牛角窩夫鮮果雪糕 68元,牛角窩夫又香又熱,入口鬆脆,配雪糕食真係有冰火嘅感覺,味道又唔會太甜,甜到適中。

澳洲沙朗西冷牛扒七成熟配上黑椒汁,179元,