18樓雞煲因為位於18樓顧名思義舖頭名都叫18樓雞煲,而且表示是地表最強!兩小時任飲任食的雞煲火鍋,唔同嘅套餐價格都唔一樣。套餐A可以選擇精選美國雪花肥牛套餐,套餐B 就可以食嚴選美國安格斯牛,而套餐C就可以食極上澳洲和牛,因為我唔食牛肉,就同朋友試下佢哋嘅套餐A啦✨環境真係好闊落,裝修都好有心機,特登以舊式嘅老街設計,仲有霓虹燈招牌嘅裝飾,真係有錯覺好似去返以前嘅時代感!而座位舖頭有分二人或四人等唔同嘅卡位,每一台都係梳化卡位,有一個電磁爐可以調校溫度大細,你可以預先點咗自己雞煲嘅辣度,食完雞煲再加湯,享用唔同嘅火鍋配料。除咗用手機落單點選火鍋配料,自助取用餐點位重劃分咗唔同名稱,非常有心思!提供不少飲品如韓國汽水、茶、自製冬瓜茶、果汁等等,自助醬料放喺「醬油舖」,新鮮嘅蔬菜就放咗喺「妹仔菜欄」位置,另外設有補湯櫃檯,軟雪糕就分咗兩隻唔同口味,以及「半島茶樓」水吧位裝熱水等等。我哋嘅套餐都有點咗唔少嘅海鮮,好似鮮蝦滑、海蝦、魷魚、土魷、蜆、花膠等等嘅配料,都算幾豐富!而海鮮食落又幾新鮮,花膠煮完出嚟係柔滑彈牙嘅質地。肉類嘅選擇除咗牛肉、雞肉、豬肉、魚,另外仲有羊肉,火鍋配料真係好齊全
18樓雞煲

肉類嘅選擇除咗牛肉、雞肉、豬肉、魚,另外仲有羊肉,火鍋配料真係好齊全,你諗到嘅都有,除咗炸魚皮仲有蝦片添🤭

服務員都好有禮貌,送餐服務夠快,唔會漏單,冷氣又夠!以呢個價錢同食物質素,真心覺得可以約埋屋企人朋友嚟試吓✨
2023-06-06
$220 (Dinner)
  • 雞煲