2021-01-09 1928 views
今日突然想食火鍋,咁岩係旺角,本身打算係創興廣場揾食,點知好多間都因為疫情冇開,之後openrice見到原來朗豪坊有一間日牛,就黎左食。間餐廳係朗豪坊頂層,裝修得好靚,幾有格調,仲有個天窗,期間仲有幾隻麻雀飛過。我地食128個個餐,精選牛放題,一個壽喜燒湯底,一個麻辣湯底。個牛就比較失望,好爛咬,好韌。之後加叫左幾碟,質素都一樣,所以可能今次唔好彩。湯底:壽喜燒一如以往,都係無得輸,都係最正既日式湯底。今次仲試左佢新出既麻辣湯,真係辣,唔食得辣既朋友唔好試。佢仲有d麻味,不過同四川個種麻辣鍋口感唔同,冇個種香。但如果想食辣既朋友可以一試。配菜就自己出去拎,都唔算多選擇,不過都算樣樣有d咁,基本菜,丸,粟米,蕃茄,面,豆腐都有。飲品都係得一部汽水機禁,有可樂,七喜,美連達,提子汁,紅茶簡。

壽喜燒鍋
精選牛
2021-01-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$140.8 (Tea)
壽喜燒鍋
  • 壽喜燒湯底