2021-10-04 365 views
平日午市12點半,竟然冇人排隊,仲要有唔少空嘅位置。餐廳分室內室外,室內用大玻璃,非常透光,咁啱今日天陰陰,冇太陽曬住,仲有好多假草假植物,俾人感覺似溫室,非常配合Glasshouse Greenery。座位好舒服,枱又夠大張,所以一句講晒,食環境!服務非常好,會詢問我地有冇需要細碟分野食。*雜菌黑松露芝士薄餅 $168薄餅落單嘅時候已經講咗會遲啲上,但真係有啲太遲,同一時間叫,隔離食完薄餅都未上。薄餅係薄脆餅底,配料之多令到薄餅底存在感非常薄弱,加上薄餅邊太硬似餅乾,非常扣分。薄餅有一層黑松露醬,仲有芝士雜菌片火箭菜。芝士咸香味淡,焗得太耐令到拉絲得嚟有啲韌,而且開始出油,入菜前廚師應該撒左一兩圈油,令薄餅面油上加油。黑松露醬聞落香,但食落淡,雜菌唔會焗到乾癟癟,量多但味道唔夠濃烈。火箭菜新鮮度差少少,份量啱啱好,而且半腍半脆,同薄餅本身融洽。椰香咖喱雞飯 $148咖喱微辣,唔夠惹味,冇咖喱香辣感,椰香味又非常淡。雞肉大塊,大約有5-6塊,咖喱味停留喺表面,入唔到雞肉入面,質感偏乾柴 薯仔有4-5塊,同樣唔夠入味,而且煮得唔夠腍,仲有零星嘅鴻喜菇同小番茄。白飯普通,不值一提。熱咖啡
雜菌黑松露芝士薄餅 $168
雜菌黑松露芝士薄餅

椰香咖喱雞飯 $148
椰香咖喱雞飯

熱咖啡 (跟餐)
夠熱,齋啡咁飲都唔夠太苦澀。唔鍾意齋啡仲可以加打咗少少奶泡嘅熱牛奶。
熱咖啡

凍咖啡 (跟餐)
凍啡同熱啡行同一個咖啡味路線,但香味比熱啡差啲,凍啡糖漿牛奶自己加。
凍咖啡
2021-09-28
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
熱咖啡
凍咖啡