2023-10-22
今日同朋友黎到哩間中菜廳。餐廳裝修雅致舒適,環境相當寬敞,有大量舒適圓桌位置,亦有包廂位置,仲有可以望到超靚維港海景既戶外座位🌊餐廳由米芝蓮星級廚師主理,餐牌上除左有各種中菜,仲有一啲抵食套餐~🔸椒鹽九肚魚 $130有椒鹽同避風塘口味可以選擇,我哋就揀咗椒鹽,九肚魚既炸皮好薄,魚肉細嫩,而且完全冇骨,香口好食。🔸蜜汁叉燒 $280叉燒肥瘦適中,入口鬆軟,而且面頭滿佈蜜汁,味道香甜。🔸妙齡乳鴿(每隻)$100哩到既係脆皮燒乳鴿,每隻都會切成四舊,我同朋友就叫左一人一隻,脆皮好香口,內裏肉汁嫩滑,帶有肉汁,塗上少許餐廳提供既椒鹽,更鹹香惹味。🔸花膠燴雞絲羹(每位)$280雞絲羹相當足料,入面係已經切絲既花膠、冬菇絲及雞絲,口感豐富,質感濃稠。🔸杏汁燉官燕(每位)$480哩個燕窩亦係好足料,一打開已經係滿滿既官燕,加埋杏汁味道清香,滋補又養顏。🔸燈影煎堆 $60哩個絕對係打卡之選📸️煎堆中空,入面放左小燈泡,影相真係好好睇~而打完卡後,店員會幫手切開,剪堆薄而香脆,帶有芝麻香。🌟 #優惠情報 🌟由即日起晚上八時後入座,可享九折及免茶芥優惠~
🔸椒鹽九肚魚 $130
🔸蜜汁叉燒 $280
叉燒肥瘦適中,入口鬆軟,而且面頭滿佈蜜汁,味道香甜。
🔸妙齡乳鴿(每隻)$100
🔸花膠燴雞絲羹(每位)$280
🔸杏汁燉官燕(每位)$480
🔸燈影煎堆 $60
🌟 #優惠情報 🌟
由即日起晚上八時後入座,可享九折及免茶芥優惠~