2023-12-15 45 views
同男朋友黎海塝打卡影相,午餐時間見到呢間打卡able既餐廳,緊係入黎食野兼打卡!一人叫一個午餐就perfect池!慢煮法國無激素烤雞烤雞有半隻,女仔黎講絕對夠食,烤雞唔會好油,反而幾乾身,唔駛驚會油淋淋,但亦唔會因為咁而啲雞肉柴皮咁,仲係好嫩肉質好好,雞皮有啲焦脆味道就更香啦,另外仲配佐黑松露汁薯蓉,簡直係濃香軟滑,薯蓉好creamy,非常幼細!厚切慢煮西班牙黑毛豬呢個厚切慢煮西班牙黑毛豬,真係一食難忘👏!黑毛豬嘅肉質特別,肉質細香,咬落去有一種薄薄嘅油花感,完全唔油膩!佢慢慢醃製慢慢煮,味道滲入每一寸肉,一咬落去就係一個味蕾爆發🌟。再嚟呢個白菌忌廉汁,超級溜!滑溜溜成日都想舐碗嘅感覺,白菌嘅味道非常濃郁,在豬肉上面鋪陳得恰到好處,口感簡直唔可以形容😋!同埋,你睇吓距邊個薯蓉,呢個真係要大大讚下👍!薯蓉幼滑至極,一啖落口就化咗,甜甜地,同肉質實在絕配。而且,佢仲鋪上左個金黃色嘅脆皮,口感層次豐富,真係吃得過癮🥰。最後,要講嘅就係整體配搭,西班牙黑毛豬、白菌汁、薯蓉三者完美結合,就好似係細膩、濃郁同柔滑嘅交響曲,真係「美味」二字已經唔足以形容🎉,希望你都可以品嚐到呢個五星級嘅美食之旅呀!
慢煮法國無激素烤雞
厚切慢煮西班牙黑毛豬
午餐仲會包埋餐湯或飲品,我就飲佐南瓜忌廉湯,好稠好濃,超重南瓜味,真材實料;而熱既桂花蜜就夠晒清香潤喉,唔會過甜,味道好適中,飲完成個喉嘴都舒服晒!