2017-12-03 354 views
朋友生日 一場黎到諗住食佢哋好出名嗰個tea set 點知原來已經冇賣 好傷心 不過個環境夠靚可以搭救到佢哋lunch係有得食buffet 但係我哋去到嘅時候啲食物就咁擺係室外 好似擺咗好耐咁所以我哋寧願散叫首先嚟咗個小食拼盤同埋生蝦 我哋叫咗個小食拼盤係細嘅冇諗過都幾大碟幾多嘢食 煮得好好食但係全部都好熱氣個生蝦真係值得一讚 好大隻好多肉 個汁又好好味辣得來唔會太酸啱啱好 跟住再食咗個生菜包 係我最鍾意食嘅泰國餸之一 我覺得啲生菜唔算非常新鮮 有啲黃黃地 但係啲肉真係超好食辣得來又唔會泰勒食唔到好開胃!好想再添生菜黎食但係已經太飽最後嚟咗個海鮮沙律 個人麻麻地呢個 個沙律啲菜係唔知咩菜同埋好難食 但係海鮮同埋粉絲都好新鮮 個汁都好清新 但係成碟都太辣 唔係好食到最後有個芒果糯米飯做甜品 芒果好甜好新鮮 個飯都夠癡 但係泰國食佢啲飯脆脆地好似好味啲一開始食嗰陣見到咁貴以為好唔抵 但係原來啲餸都幾大碟 環境又好好 都抵番嘅 好想下次再同屋企人一齊嚟食!

小食拼盤細

泰式生蝦