係未入到元朗國呢個大地方既錦上路旁就出現左呢間野,揸車既佢有自設泊車位,坐車既就要搭64K途經落車步行3mins內必到。呢次係朋友同屋企人食過介紹我地四兄弟黎食既,大門入到去路經車場都未有咩野感覺,當真正去到餐廳門口就唔同了,陣陣既BBQ味飄埋黎,加上佢既裝修充滿住泰國東南亞既風味,唔講既話真係會以為走左轉去泰國,所以呢度既環境係值得推介的,無論日頭定係夜晚都各有特色同氣氛。至於食物既質素,呢次我四條仔食,所以都可以叫唔同既野黎試,望下下面啦泰式珍寶拼盆$258將一啲唔同既小食放埋一齊既拼盆,完全冇驚喜,份量亦好少唔抵食泰式燒乳豬配糯米飯$238個人覺得個乳豬燒得只能話正常,太多肥肉,對於我呢啲健康人士黎講基本上完全唔食得,肉既味道係正常既,都係不過不失,敗筆處反而係個飯,配落黎唔知用黎做咩,減油利感又唔係泰式金邊粉$128鑊氣不足,味道不足,同東南亞街邊好平但好好味既炒金邊粉冇得比青咖喱$118全餐飯最傑出既食物,係真係可以用好味去形容,入面既菜同香料都好多,係肉比較老同少,不過用佢既咖喱撈飯可以食好多碗同點好多塊包醃肉碎生菜包$108想像中肉碎應該有辣椒,但呢個係冇既,肉碎份量足夠

泰式珍寶拼盆$258
泰式燒乳豬配糯米飯$238
泰式金邊粉$128
青咖喱$118

醃肉碎生菜包$108
想像中肉碎應該有辣椒,但呢個係冇既,肉碎份量足夠,但味道不足同生菜不足
蒜蓉麵包磚$48
份量太少,而烤成既口感亦唔夠脆,算係中間以上既水準
原味烤餅$48
另一樣好味既食物,似係東南亞食街邊烤餅既味道,無論點唔點個咖喱食一樣好好味
泰式金邊粉
泰式珍寶拼盆
醃肉碎生菜包
2023-01-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
青咖喱(牛)
原味烤餅