2019-02-06
朋友生日 決定搵間靚靚餐廳同佢慶祝,大家都係尖沙咀返工,就發現到呢間係亞士厘道既餐廳裝潢好靚,決定兩個女仔黎試下呢間意大利餐廳環境真係超靚入到去有幾位有禮的男士招待入坐,咁靚既環境已經加分好多,坐低先叫枝sparkling water飲,跟住就開始睇食咩啦~餐前仲有面包提供,點側邊碟既醋。特別讚下個面包條,脆卜卜好好食😛先叫個沙律食下先~Insalata caprese水牛芝士蕃茄沙律伴葡萄黑醋及火箭菜$168。好多既份量,服務員哥哥仲會問要唔要落pepper,蕃茄好新鮮 配芝士好好食,而我特別要提下個黑醋,好好味!我幾乎點哂成碟既黑醋黎食 一滴不漏,哈哈!跟住呢個主食係trofie fatte in casa al pesto e pollo手造幼扭繩粉配羅勒青醬及手撕雞$188我好鐘意食羅勒青醬,所以見到一定要叫!呢間餐廳既青醬100分!好夠味又唔會食落成口油,正,加上佢地特別既扭繩粉,好得意,好咬口,手做既意大利粉真係誠意滿分,超好食!仲要配埋松子啊!正上碟既時候,侍應哥哥仲會即磨d芝士落去,正!手撕雞份量都夠多,又滑,好食牛肝菌及野菌意大利飯$198而朋友就係mushroom愛
環境真係超靚
牛肝菌及野菌意大利飯$198
而朋友就係mushroom愛好者,所以就叫左呢個意大利飯黎食。意大利飯煮得剛剛好,粒粒分明,每粒飯都有牛肝菌既香味,正!
女仔飯聚點可以無甜品?諗住簡簡單單叫個tiramisu,$98點知食落口一d都唔簡單!首先面果陣cream,夠滑夠香,咬落去中間d酒湧出黎,好香,而餅底入哂d酒已經軟又淋左,好味!