想搵一間環境舒服嘅地方食飯,喺中環搵到一間成個氛圍幾好嘅,仲有open kitchen 可以睇到廚師們用心準備。一嚟到就會serve個corn bread配海鹽牛油,都幾有驚喜,新鮮熱烘口感鬆軟,唔係平時啲餐包,$58值回票價。之後前菜叫咗鴨肝多士,整體配合得唔錯,再叫咗焗田螺,連埋薯蓉冇得輸。餐湯叫咗紅菜頭羅宋湯,廚師會即席幫你加入sour cream,令到成碗湯味道更加突出,不過我覺得可以再濃啲。主菜方面叫咗egg ravioli, 一切開成個流心蛋會湧出,配埋充滿蛋香嘅雲吞皮,係令人好難忘嘅一碟菜,但就比較細份。另一碟chicken kiev 都係精緻菜式,炸皮香脆,賣相精緻,都可以用嚟打卡,不過就有少少油膩。想食啲菜叫咗個烤蘆筍,配埋啲菇食都幾香口!飲品方面mocktail 都係合乎水準,至於甜品選擇就可以多啲令到成個用餐體驗更完美。總結環境加美食都係值得大家嚟晚餐嘅地方,尤其是係anniversary 嗰啲
2025-01-27
$800 (Dinner)